A është puna në distancë e duhur për kompaninë tuaj?

Collaborate on optimizing exchange data systems and solutions.
Post Reply
jakariabd@

A është puna në distancë e duhur për kompaninë tuaj?

Post by jakariabd@ »

Mirë se vini në SalesFish Brand Marketing & Sales, Agjencia më e njëanshme strategjike e marketingut B2B , shërbimet e telemarketingut , kompanitë e telemarketingut (agjencia e shitjeve) dhe kompanitë e marketingut dixhital, që i shërbejnë Orange County, Los Angeles, San Jose, Sacramento dhe Paqësorit Veriperëndimor (Bend, Portland, Seattle). Ne i shërbejmë me kënaqësi Kalifornisë dhe të 50 Shteteve të Bashkuara!

Teknologjia ka bërë të mundur që gjithnjë e më shumë njerëz të punojnë në distancë nga shtëpia. Gjithnjë e më shumë, kompanitë po ofrojnë opsione të punës në distancë për të tërhequr talentin dhe për të ulur kostot, por cilat janë të mirat dhe të këqijat? Ku po shkon puna në distancë dhe a është e përshtatshme për kompaninë tuaj? Të dhënat në tendencë shtojnë qartësinë e pyetjes.

Puna në distancë po rritet me shpejtësi. Sipas një studimi të Rrjetit Kërkimor Telework , puna në distancë u rrit 73% midis 2005 dhe 2011 në SHBA; Një studim i fundit i Gallup zbuloi se përqindja e punonjësve amerikanë që punonin në distancë u rrit nga 39% në 43% midis 2012 dhe 2016.
Konkurrenca juaj e ofron atë. Sipas GWA, 50% e fuqisë punëtore të SHBA-së ka një punë me të paktën pjesërisht punë në distancë; 20-25% punojnë shpesh jashtë zyrës. Një sondazh i Gallup i vitit 2016 tregoi se 43% e amerikanëve kalojnë të paktën disa kohë duke punuar në distancë, shumica e industrive përqafojnë punën në distancë dhe kompanitë e Fortune 1000 anembanë globit po rinovojnë hapësirat e tyre rreth faktit që punonjësit janë tashmë të lëvizshëm.
Këtu do të gjeni talentet më të mira. 75% e punonjësve Të dhënat e fundit të numrit të telefonit celular në distancë fitojnë mbi 65,000 dollarë në vit, duke i vendosur ata në përqindjen e sipërme të 80-të të të gjithë punonjësve, në shtëpi ose në zyrë. Për të qëndruar konkurrues në kapjen e talenteve më të mira, kompania juaj duhet të konsiderojë ofrimin e stimujve në distancë.
Është tërheqëse për punonjësit. Sipas Global Workplace Analytics (GWA), 80% deri në 90% e fuqisë punëtore në SHBA thonë se do të donin të "punonin në telekomandë" të paktën me kohë të pjesshme.
Puna në distancë rezonon me Millennials. Një studim i Universitetit të Queens raporton se 49% e Millennials mbështesin mjetet sociale për bashkëpunimin në vendin e punës; 41% preferojnë të komunikojnë nëpërmjet teknologjisë. Byroja e Punës e SHBA-së parashikon që Millennials, tashmë mbi 50% e fuqisë punëtore, do të rritet në 75% deri në vitin 2030.
Ndalimi i punës në distancë nga CEO i Yahoo, Marissa Mayer në vitin 2013 dhe ato nga IBM, Facebook dhe të tjerë, forcuan një mit të vazhdueshëm se punëtorët në distancë janë më pak produktivë dhe bashkëpunues. Megjithatë, këto vendime duket se lidhen me çështjet specifike të kompanisë, jo përshtatshmërinë e përgjithshme të modelit të punës në distancë ose efektivitetin e bashkëpunimit virtual.

Pavarësisht këtyre pak shembujve të izoluar, "Një shumëllojshmëri studimesh tregojnë se puna në distancë dhe puna nga shtëpia shoqërohet me produktivitet më të lartë," tha për Forbes David Lewin, profesor i menaxhimit në Universitetin e Kalifornisë .

Pyetja që lind është nëse puna në distancë është e përshtatshme për kompaninë tuaj. Një mori kërkimesh sugjerojnë fuqimisht efekte neto pozitive në bashkëpunimin e ekipit, produktivitetin dhe fitimin.

Lewin citon një studim të WorldatWork të vitit 2011 që tregon se kompanitë me kultura fleksibiliteti përjetuan qarkullim më të ulët dhe rritje të kënaqësisë, motivimit dhe angazhimit të punonjësve.
Post Reply