Facebook и Mail Chimp, формулата за одлична листа

Telemarketing Marketing Forum, professionals share tips, scripts, and insights on running successful campaigns. From lead segmentation to refining outreach techniques, our community provides the tools and knowledge to improve results.
Post Reply
khatunsadna

Facebook и Mail Chimp, формулата за одлична листа

Post by khatunsadna »

Создаден список, објавена е автоматизација
Откако ќе ја креирате вашата листа, сите светци ви помагаат, но во пракса ви препорачувам да се обратите до Mail Chimp . Ако не сте знаеле, тоа е најголемата платформа во светот за автоматизација на е-пошта .

Всушност, со Mail Chimp ќе бидете сигурни дека ќе ја испратите вистинската порака , до вистинската личност , во вистинско време , без да се грижите за рачно извршување на потребните операции. Всушност, платформата ќе се грижи за нив, користејќи ги најсоодветните алатки за вас.

Сега врската со вашата публика може да започне листа со е-пошта во земјата преку содржините и понудите што автоматски ќе ги добијат од вас.

Сега, кога ви е појасно како да направите генерирање на потенцијални клиенти, сакам да додадам дека Mail Chimp станува уште помоќна алатка ако ја поврзете на Facebook . Алесандра Фарабеголи одлично го објаснува тоа во ова видео за време на нејзиниот говор во БТО , еден од најважните настани поврзани со туризмот и веб-страницата.

Всушност, ако имате активни обожаватели на вашата Фејсбук страница, можете да побарате од нив да се приклучат на мејлинг листата. Или можете да стекнете нови со тоа што ќе побарате од Facebook да најде публика слична на вашите обожаватели.

Меѓутоа, ако веќе имате мејлинг листа, можете да ја вметнете на ФБ и да побарате да најдете слична публика и во овој случај. Ова е можно бидејќи Facebook ги снима корисничките активности и ги трансформира во податоци кои потоа нè карактеризираат како одреден тип на публика, заинтересирана за одреден тип на теми .

На овој начин можете да бидете многу насочени кога ќе ги започнете вашите комуникациски кампањи и да ги насочите само до оние кои се навистина заинтересирани.

Конечно , Facebook може да открие сообраќај на вашата страница и од таму да започне кампања за претплата на мејлинг листата .

Меѓутоа, ако почнувате сега и сè уште немате никаков вид на контакт или сообраќај, сегментирањето по интерес и однесување е секако првиот чекор што треба да го направите. Сепак, знајте дека наскоро ќе треба да се префрлите на нешто друго бидејќи тие се исто така најмалку ефективно решение .

Кози, зелки и автоматизација. Успешна приказна благодарение на водечката генерација
За да добиете конкретна идеја за тоа како да продолжите почнувајќи од локален бизнис, ви препорачувам да се вратите на веб-страницата на Mail Chimp и да ја прочитате историјата на случаи на козјо млеко . Еден од нивните клиенти кој успеа да порасне од мал бизнис . Ја консолидираше врската со својата публика благодарение на многу интелигентната употреба на содржината и автоматизацијата со која им ја пренесе на своите клиенти.
Post Reply