Përcaktimi i marketingut të përmbajtjes

Telemarketing Marketing Forum, professionals share tips, scripts, and insights on running successful campaigns. From lead segmentation to refining outreach techniques, our community provides the tools and knowledge to improve results.
Post Reply
tanjimajha12

Përcaktimi i marketingut të përmbajtjes

Post by tanjimajha12 »

Kur keni përmbajtje të shkëlqyer, klientët tuaj do të presin me padurim ta marrin atë – qoftë kjo nëpërmjet një videoje të re të ngarkuar në faqen tuaj të internetit, një email Të dhënat e numrit të telefonit celular të përditësuar në vitin 2024
qesharak ose një postimi informues në blog. Ata do të duan të kalojnë kohë me të dhe ta ndajnë atë me miqtë e tyre. Kjo ndjenjë pozitive, nga ana tjetër, mund të jetë e mrekullueshme për linjën tuaj përfundimtare, pasi zakonisht çon në klientë më të mirë që janë besnikë ndaj markës tuaj.

Pra, ka kuptim të siguroheni që marketingu i përmbajtjes është në qendër të të gjitha taktikave tuaja të marketingut. Le të zhytemi drejtpërdrejt në botën e marketingut të përmbajtjes dhe çfarë mund të bëjë ai për biznesin tuaj.

Ne fillojmë me një përkufizim të marketingut të përmbajtjes. Marketingu i përmbajtjes është krijimi dhe ndarja e përmbajtjes në formate të ndryshme si video, blogje dhe postime në media sociale, për të krijuar interes për një produkt ose shërbim.

Po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme për tregtarët që të kuptojnë marketingun e përmbajtjes dhe të dinë se si ta përdorin atë në mënyrë efektive. Rritja e bllokuesve të reklamave, algoritmeve, sociale private dhe shumë faktorëve të tjerë po kufizon gjithnjë e më shumë aftësinë tonë për të arritur tek konsumatorët. Sidoqoftë, marketingu i përmbajtjes i kalon këto barriera, sepse përqendrohet në krijimin e aseteve të shkruara dhe vizuale që kanë një vlerë të vërtetë dhe të brendshme për njerëzit.

Kjo kërkon një ndryshim të të menduarit për shumë tregtarë, sepse nuk duket si marketing. Dhe pikërisht për këtë funksionon.

Udhëzues i shpejtë ChatGPT për planin tuaj të marketingut dixhital
Përfitoni sa më shumë nga ChatGPT në përpjekjet tuaja të marketingut

Përcaktoni strategjinë e kanalit

Krijoni shtylla të përmbajtjes

Gjeneroni ide për përmbajtje

Përcaktoni mediat me pagesë
Shkarko Pa pagesë

Qëllimi i marketingut të përmbajtjes
Qëllimi i marketingut të përmbajtjes është të nxisë si angazhimin e klientëve përbrenda, ashtu edhe kërkimet organike (duke përdorur optimizimin e motorit të kërkimit, ose SEO) nga një audiencë e përcaktuar, e cila më pas mund të ushqehet për t'u kthyer në klientë të vlefshëm. Përmbajtja krijohet ose kurohet në mënyrë strategjike dhe shpërndahet në vende kyçe në të gjithë internetin për të tërhequr klientët në faqen tuaj të internetit.

Çfarë është marketingu përbrenda?
Por çfarë është saktësisht marketingu përbrenda? Epo, është një strategji ku markat përdorin marketingun e përmbajtjes për të tërhequr klientët. Drejtuesi kryesor i marketingut përbrenda është qëllimi i konsumatorit pasi klientët potencialë kërkojnë në mënyrë aktive përmbajtjen e markës. Si rezultat, konsumatorët janë më të angazhuar dhe të hapur për të ndërmarrë veprime sesa nëse marka do të komunikonte me ta kur ata nuk janë aktivisht të interesuar.
Post Reply