Disa probleme të zakonshme me marketingun e përmbajtjes
Këtu janë disa gabime të zakonshme të marketingut të përmbajtjes që njerëzit bëjnë kur zbatojnë një strategji të menaxhimit të përmbajtjes:
Organizimi i dobët i përmbajtjes
Duke pasur shumë përmbajtje
Me përmbajtje të parëndësishme
Nuk ka menaxherë ose Të dhënat e WhatsApp krijues të aftë të përmbajtjes në bord
Duke mos i kushtuar vëmendje asaj se sa miqësore me SEO është përmbajtja juaj
Nëse sapo po filloni këtu, gjëja kryesore është ta mbani të thjeshtë. Është më mirë të kesh një artikull fantastik në blog dhe disa pjesë sociale të lidhura që janë të integruara mirë në një strategji sociale dhe të shitjeve sesa të kesh shumë përmbajtje të parëndësishme ose të çorganizuara që shpërndahen pa menduar.
Pra, si duket një strategji e suksesshme marketingu? Sipas të dhënave të raportuara nga Instituti i Marketingut të Përmbajtjes , tregtarët më të suksesshëm të përmbajtjes ndajnë disa tipare të përbashkëta:
Ata kanë një strategji të detajuar marketingu që janë të përkushtuar ta ndjekin
Ata janë realistë për atë që mund të bëjnë
Ata ofrojnë përmbajtje në mënyrë të vazhdueshme
Përmbajtja e tyre ka një thirrje të qartë për veprim (CTA)
Këtu janë gjashtë hapa për të krijuar dhe ndjekur një strategji të marketingut të përmbajtjes që i shërben vërtet biznesit tuaj pa marrë shumë kohë.
1. Kuptoni se cilat metrika përputhen me qëllimet tuaja
Një nga arsyet pse marketingu i përmbajtjes mund të ndihet dërrmues është se përmbajtja në thelb mund të 'bëjë' shumë. Por në mënyrë që ai të jetë vërtet efektiv, duhet të keni parasysh se disa metrika do të jenë më kuptimplote se të tjerat. Këtu janë disa shembuj:
Nëse qëllimi juaj është ndërgjegjësimi i markës, mbani gjurmët e shikimeve të faqeve dhe videove
Nëse qëllimi juaj është angazhimi, shikoni gjëra të tilla si komentet dhe shpërndarjet
Nëse qëllimi juaj është rritja e shitjeve, përqendrohuni te shitjet
Nëse qëllimi juaj është gjenerali kryesor, përqendrohuni në plotësimin e formularit dhe tarifat e hapjes së emailit
Duke mos lënë kohë të mjaftueshme
-