Çevrimiçi bir mağaza için trafik kaynakları - SEMrush ile Anahtar Kelime Analizi

Telemarketing Marketing Forum, professionals share tips, scripts, and insights on running successful campaigns. From lead segmentation to refining outreach techniques, our community provides the tools and knowledge to improve results.
Post Reply
masud ibne2077

Çevrimiçi bir mağaza için trafik kaynakları - SEMrush ile Anahtar Kelime Analizi

Post by masud ibne2077 »

Ayrıca bu aramayı yapan kullanıcıların satın alma ilgisinin de orta-yüksek düzeyde olacağını söyleyebiliriz.

Çevrimiçi mağazamızın Google'da organik olarak ilk sırayı almasını sağlarsak, bu aramanın oluşturduğu trafiğin yaklaşık %30 ila 35'ini elde edeceğiz , yani her ay 21.000 kişiyi çevrimiçi mağazamıza getireceğiz.

Ayrıca reklamlardan gelen ziyaretler için tıklama başına maliyetimizin 0,35 € olacağını da görüyoruz.

Bu bilgiyle, aynı kişileri arama motoru reklamcılığı yoluyla çevrimiçi mağazamıza getirmenin bize ne kadara mal olacağını hesaplayabiliriz: her ay 7.350 €.

SEO orta ve uzun vadeli bir iştir.

Çevrimiçi bir mağaza açar açmaz SEO'dan geçimimizi sağlayamayız , ancak projemiz için daha fazla karlılık elde etmemizi sağlayacak şey olduğundan projemizin 1. gününden itibaren tele pazarlama verilerini satın alın bunu düşünmeye başlamalıyız.

E-posta Pazarlama
Her ne kadar arama motorları herhangi bir çevrimiçi mağazanın trafiğinin temeli olsa da, Google'ın ötesinde bir yaşam olduğunu söyleyebiliriz.

E-posta pazarlaması, çevrimiçi bir mağazada satış elde etmek için çok güçlü bir tekniktir.

Kaliteli trafik için en karmaşık kısım doğru veritabanını almaktır.

Gerçeklik, kendi müşterilerimizinkinden daha iyi bir veri tabanının olmadığını, bu nedenle çevrimiçi mağazamıza trafik çekmenin hemen bir yolu olmayacağını, ancak öncelikle satış yaratmamız gerektiğini söylüyor.

Piyasada kendini veritabanları satmaya adamış şirketler var ama kişisel olarak ben genellikle bu tekniğe başvurmayı sevmiyorum.

Bu veritabanlarını kullanmanın karşılaştırması, teleoperatörlerin telefon numarası olan herkesi şirket değiştirmeye çağırması gibi olacaktır.

Müşteri e-postalarını almak için başka teknikler de kullanabiliriz.

Örneğin cep telefonu kılıfları satıyorsak, Facebook'ta bir çekiliş önerebiliriz, böylece katılmak ve hediye kutusu almak isteyen herkes kaydolabilir.

Bu çekilişin koşullarında, katılmak için e-postanızı bırakmanız gerektiğini (Facebook'ta bunu yapmak için çok sayıda araç vardır) ve verilerin gelecekteki ticari iletişimler için şirketin veri tabanına dahil edileceğini belirteceğiz.

Bununla, cep telefonları için kılıf istediğini bildiğimiz ve çekiliş bittikten bir süre sonra ürünlerimizi içeren bir e-posta gönderebileceğimiz kişilerden oluşan bir veri tabanına sahip olacağız.

Bu e-posta alma yöntemi her sektörde kullanılamayacağı gibi, e-posta listesindeki üyelerin en az %50'sinin Facebook gibi sosyal ağlarda mağazaların ve markaların sunduğu her şeye kaydolan hediye avcıları olmasına da neden olacaktır.

Yani yüksek kaliteli aboneler olmayacaklar.

Sosyal ağlar
İşyerinde her gün çevrimiçi mağaza açmak isteyen ve ziyaretlerinin büyük kısmının sosyal ağlardan geleceğini düşünen insanlarla tanışıyorum.

Bu, birçok çevrimiçi mağazanın kapanmasına neden olan ve aynı zamanda ne hata yaptığını çok iyi bilmeden kapanmasına neden olan bir hatadır.

Bununla, bir çevrimiçi mağazanın sosyal ağlarda müşteri kazanamayacağını kastetmiyorum.

Facebook veya Instagram'ın çevrimiçi mağazaya çok sayıda ziyaret ve ayrıca satış sağladığı sektörler var.

Ancak sosyal ağların müşteri kazanma konusunda yararlı olmayacağı başka sektörler de var.

Sosyal ağlarda organik erişim ile reklamcılık arasında da ayrım yapmamız gerekir.

Facebook veya Instagram gibi sosyal ağlar, çevrimiçi mağazalarını tanıtmak için ücretli yayınları kullanacak işletme sahiplerini giderek daha fazla arıyor; bu nedenle yayınların organik erişimi zamanla azalıyor.

Şahsen ben sosyal ağların iş dünyası için yararlı olduğuna inanıyorum, ancak arkasında bir sosyal medya stratejisi olmadan ve yalnızca trafik çekmek için bir kanal olarak kullanılmaya çalışılıyorsa ve yalnızca satış elde etme hedefiyle kullanılıyorsa, vakaların %90'ında sosyal ağların işe yaradığına inanıyorum. başarısız olacak, sosyal ağların işe yaramadığını düşünme eğiliminde olacaklar.

B
Post Reply